Stížnost na VaK Vsetín při stavbě vodovodu v Rožnově

blank

Vodovody a kanalizace Vsetín budují v rožnovské části Rybníčky nový vodovod. Podle obyvatel Rybníčků však práce postupují pomalu. Starosta Rožnova Radim Holiš podal podnět na dozorčí radu společnosti, aby prověřila postup při investičních akcích.

Kvůli množícím se stížnostem si rožnovská radnice vyžádala kontrolní den už na konci srpna. Tehdy se obyvatelům nelíbilo, že chodníky, silnice a vjezdy k rodinným domům jsou překopané i v době, kdy už práce skončily. Při suchu je trápil prach, při deštích naopak bláto.

Vodaři řešili i technické problémy. Například ten, že původní vodovod nevede v místě, kde je zakreslený. Podle výrobně-technického náměstka VaKu Vsetín Milana Jurenky jde však všechno podle plánu a žádné zdržení nenastalo.

Město i vodohospodáři se zatím dohodli, že překážky, které se dají odstranit, se zaasfaltují. Rovněž vznikl nový harmonogram prací, aby bylo přehledně vidět, kdy a kde se bude pracovat. Podle starosty Milana Holiše se však nic nezměnilo. Zakázka má být hotová do konce roku, což potvrdil i Jurenka, který dodal, že se celá stavba realizuje bez výraznějších omezení dodávek vody.

Zdroj: iDNES

Ilustrační foto 

Scroll to Top