Chrudimští vodní záchranáři hledají do svého týmu posily

blank

Bydlíte na Chrudimsku, máte rádi vodu a chcete pomáhat? Obraťte se na chrudimské vodní záchranáře, kteří by rádi mezi sebou uvítali nové tváře. Přihlásit se mohou muži i ženy a chlapci i dívky do tří kategorií podle věku – od 10 do 15 let, od 15 do 17 let a od sedmnácti let výše. Podle předsedy záchranářů Lukáše Jambora jsou podmínky pro přijetí následující: uplavat 200 metrů do pěti minut a následně 15 metrů pod vodou. 

„Nabízíme pravidelné tréninky, víkendové akce a soustředění, možnost získání záchranářských kvalifikací, oprávnění k řízení motorového člunu, potápění, lezení, možnost sloužit na stanici první pomoci na Seči,“ uvedl Lukáš Jambor. 

Zájemci nemusí předem vyplňovat žádnou přihlášku, ale stačí přijít během října na jakýkoliv trénink, který se koná vždy ve čtvrtek od půl sedmé do půl osmé večer v krytém bazénu v Chrudimi. První trénink se uskuteční 5. října. Více informací najdou adepti zde, nebo na telefonním čísle 608 545 889.

Chrudimská vodní záchranná služba byla založena v roce 1995 a tvoří ji zhruba 30 členů. Prioritou záchranářů je provoz stanice vodní záchranné služby na vodním díle Seč. Mezi další aktivity patří zajištění bezpečnosti při provozování různých sportovních akcí, jako jsou závody dálkových plavců nebo jachtařské závody. V roce 2000 byla VZS zařazena do integrovaného záchranného systému Pardubického kraje a může být nasazena např. v případě živelných pohrom a katastrof.

Zdroj: Chrudimský deník 

Scroll to Top