Soud o zlínské vodárny odročen po několika minutách

blank

První hlavní líčení o platnosti smluv, na jejichž základ provozuje VaK Zlín Moravská vodárenská, trvalo jen pár minut. Moravská vodárenská poslala soudu teprve několik hodin před začátkem jednání materiál o sto stránkách, ve kterém se hájí. Soud kvůli tomu případ odročil.

„Materiál, který jsem dnes ráno obdržel, je velmi obsáhlý. Pokud mám jednání vést zodpovědně, musím se s ním nejdříve seznámit. Je to nestandardní, že to pošlou tak krátce před jednáním. Za čirou obstrukci to však považovat nelze,“ vysvětlil soudce Jiří Němec. Podle zástupců Otrokovic a Fryštáku, kteří v pozici akcionářů VaKu soud žalobami vyvolali, jde ze strany Moravské vodárenské o čistou účelovost.

Města podala žaloby už před dvanácti lety, ale zlínský soud řízení přerušil do chvíle, než se rozhodne o platnosti valné hromady z roku 2004. Tehdy se schvaloval prodej části zlínských vodáren. Vrchní soud v Olomouci pravomocně rozhodl, že byla valná hromada neplatná. Včerejší první líčení bylo nařízeno před třemi měsíci.

Právník Moravské vodárenské Hynek Peroutka sdělil, že se společnost se spisem o třech tisících stranách nemohla rychleji seznámit, aby své argumenty předložila soudu dříve. „Takové množství materiálu zpracovat během dvou a půl měsíce, navíc letního času bylo velice obtížné. Nebylo v našich silách to udělat dříve,“ řekl Peroutka.

Zatímco dříve byl žalovaný jen VaK, teď se do této pozice dostala i Moravská vodárenská. Podle Vrchního soudu v Olomouci VaK Zlín, Moravská vodárenská i město Zlín jednaly ve shodě. Redakce vodarenstvi.cz bude případ nadále sledovat.

Zdroj: iDNES

 

Scroll to Top