Za vodu si lidé v Kamenici nad Lipou připlatí

blank

V Kamenici nad Lipou na Pelhřimovsku už mají jasno, kolik zaplatí za vodné a stočné od nového roku. O 1,38 koruny za kubík více, než tomu bylo dosud. Informoval o tom Pelhřimovský deník.

Kameničtí zastupitelé schválili novou výši vodného a stočného. Lidé za metr krychlový zaplatí 59 korun. Cena byla přijata v souladu s investičními potřebami souvisejících vodohospodářských zařízení města na období deseti let. „Víme totiž, že v následujících deseti letech budeme muset opravit čistírnu odpadních vod, kanalizaci ve Vackově ulici nebo vodojem na Melíšku,“ sdělil tajemník kamenické radnice Leoš Zhorný.

V nedaleké Horní Cerekvi cenu naopak zvyšovat neplánují. „My jsme zdražovali v roce 2016 s platností od 1. ledna 2017 o čtyři koruny a nejsme takoví raubíři, abychom zvedali cenu každý rok,“ uvedl se starosta Horní Cerekve Jaroslav Andrle a dodal, že obyvatelé jsou rádi za cenu, která se pořád drží na úrovni pod republikovým průměrem.

Na pořadu dne zatím není změna vodného a stočného v Humpolci. „Ceny vodného a stočného jsme se zastupiteli zatím neprobírali. Toto téma teprve půjde do rady při přípravě rozpočtu, takže na řešení vodného a stočného máme ještě chvíli čas,“ vysvětlil starosta Jiří Kučera. O zvyšování vodného a stočného se v poslední době nemluvilo ani v Pelhřimově. „Žádný návrh na nové ceny není. Já jsem ale pro to, je zachovat,“ řekl starosta Pelhřimova František Kučera.

Scroll to Top