V Olomouci se opět topil člověk, zachránili jej policisté

blank

Redakce portálu vodarenstvi.cz poslední srpnový týden informovala o případu z Hané, kdy vyjížděli policisté na Masarykovu třídu v Olomouci. Podle telefonických informací se měl v řece Moravě topit muž. Jako první mu pomoc poskytl policejní psovod. Policistovi se podařilo na laně spustit až k tonoucímu. Osláblého muže patnáct minut jistil lany a poskytoval mu psychickou pomoc do doby, než přijely další složky integrovaného systému. Dalšímu tonoucímu člověku zachránili policisté v Olomouci život v úterý 12. září.

Muž středního věku spadl do Mlýnského potoku v centru Olomouce, když se procházel kolem vody. „Na místo okamžitě vyrazili policisté pohotovostního a eskortního oddělení krajského ředitelství policie. Žena, která volala na tísňovou linku, jim ukázala místo, kde muže ve vodě spatřila. Držel se tam rukou za strom a marně zkoušel vylézt na břeh. Proud ho strhával zpět,“ přiblížila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté přes most utíkali na protější břeh ke vstupu do Botanické zahrady, doběhli k řece a muže za ruce vytáhli z řeky. Čtyřicetiletý Olomoučan sám přiznal, že za jeho pádem do vody mohla předešlá konzumace alkoholu.

Foto: Olomoucký deník 

Scroll to Top