CK VÍTKOVICE TOURS pro vodarenstvi.cz: Situace v Zadaru je stabilizovaná

blank

Jedno z nejoblíbenějších letovisek českých turistů v Chorvatsku, dalmátský Zadar, zasáhla třicetiletá povodeň. Předběžné odhady hovoří o škodách za 4 miliardy korun. Ve městě, kde zasedl i generální krizový štáb, byl 11. září vyhlášen stav nouze. Do Zadaru byla také povolána armáda. Redakce portálu vodarenstvi.cz hovořila s výkonným ředitelem ostravské cestovní kanceláře Vítkovice Tours, která je dlouhodobou českou jedničkou na Jadranském pobřeží, v Zadarské župě má desítky klientů a další se do regionu chystají.

„Aktuálně máme v ubytovacích kapacitách v okolí Zadaru 72 klientů, se kterými jsme ve spojení prostřednictvím našeho delegáta, který se v oblasti pohybuje,“ sdělil redakci Martin Lehocký z CKVT. Přímo v místech postižených povodněmi kancelář žádné klienty nemá . „V následujícím týdnu využije našich služeb v zadarské oblasti 78 klientů. Po dnešním prověření aktuální situace u všech partnerských provozovatelů ubytovacích kapacit, nejsou zájezdy z důvodu povodní nikterak ohroženy nebo omezeny,“ pokračoval Martin Lehocký. Ve středu 13. září už byla situace v inkriminovaných místech stabilizovaná.

CKVT má v případě živelných katastrof a závažných událostí v jednotlivých destinacích vypracovaný interní předpis konkrétních postupů, kterým se řídí pracovníci kanceláře přímo na místě. „Ve spolupráci s naším dispečinkem, který v průběhu sezóny provozujeme non stop, v kooperaci s místními úřady a bezpečnostními složkami, přijímáme v případě potřeby okamžitá opatření pro zajištění bezpečnosti našich klientů,“ uvedl dále Lehocký.

Klienti mají k dispozici nejen kontakt na non-stop dispečink, ale i přímo na svého delegáta, takže v případě potřeby můžou obě linky kdykoliv kontaktovat a případnou krizovou situaci operativně řešit. „Pokud vyhodnotíme danou situaci jako rizikovou, včas zajišťujeme pro naše klienty náhradní ubytování a průběžně klienty informujeme,“ uzavřel výkonný ředitel cestovní kanceláře.

Scroll to Top