Uherský Ostroh získal dotaci na čistírnu, ušetřené peníze využije jinde

blank

Přes šestnáct milionů korun ušetří Uherský Ostrov na Slovácku. Ministerstvo zemědělství městu dodatečně udělilo dotaci na probíhající rekonstrukci čistírny odpadních vod. Díky příspěvku by Uherský Ostroh mohl urychlit výstavbu sociálních bytů nebo opravit kuchyni v základní škole.

„Když jsme se dozvěděli, že dotaci dostaneme, bylo to samozřejmě velice příjemné. Dlouho připravovanou investiční akci jsme byli připravení celou zaplatit z městské kasy, takto nebudeme muset využít připravený úvěr,“ uvedla starostka Uherského Ostrohu Hana Příleská.

Udělení dotace však bylo podmíněno tím, že modernizace čistírny musí být hotova do konce letošního roku. S opravami se začalo v květnu a původně se konec rekonstrukce stanovil na říjen 2018. Město však ve spolupráci se zhotovitelem stavby, Vodohospodářskými stavbami Brno, problém spočívající v časové tísni vyřešilo.

Ušetřené peníze se využijí na jiné účely. „Nabízí se například výstavba sociálních bytů v bývalé budově základní umělecké školy, dlouhodobě připravujeme také rekonstrukci kuchyně a sociálního zařízení v základní škole. Rozhodně nemám obavu, že bychom nevěděli, na co peníze použít,“ doplnila Hana Příleská.
Zdroj: Slovácký deník 

Scroll to Top