Start-up AquaQube míří se zařízením na čištění vody do San Francisca

blank

Dvanáct českých start-upů bude hledat investora v USA. Začínající společnosti vystoupí se svými produkty a službami na konferenci TechCrunch Disrupt v San Francisku od 18. do 20. září. Náklady jim z 50 až 100 procent hradí agentura CzechInvest.

„Kalifornské San Francisco je Mekka technologického světa s nejvýznamnějšími firmami a investory z celého světa. Naše nadějné start-upy teď dostanou příležitost získat nové zkušenosti, potřebné kontakty a zajímavé partnery,“ sdělil generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera.

Jednou z českých firem, která bude za oceánem sbírat další zkušenosti, je AquaQube s inovativním zařízením na čištění vody v domácnostech, kancelářích či rekračních objektech. Jde o elektrické zařízení, které je před použitím potřeba zapojit do sítě. Model je navržen tak, aby předznamenával jeho použití a dvířka přístroje se dala posouvat jednou rukou.

Přístroj funguje takzvaně na principu pokročilé oxidace, kdy se na místě vytvoří oxidační činidlo, v tomto případě OH-radikály. Ty jsou nestabilní a během milisekund se smísí s nečistotami ve vodě. Nežádoucí látky ve vodě jsou díky reakci rozloženy a dále už nejsou aktivní. Poté deaktivované látky zachytí speciální filtr z aktivního uhlí a do vody určené k finální konzumaci se už v žádné formě nedostanou.

K hlavní přednosti přístroje patří jednoduché používání. „Do připravené láhve napusťte či nalijte vodu a takto naplněnou ji vložte do přístroje. Zavřete bezpečnostní dvířka a zmáčkněte tlačítko. Za 45 sekund budete mít připravenu čistou pitnou vodu. Láhev s vodou si můžete vzít s sebou, schovat do ledničky pro pozdější použití nebo ihned využít,“ stojí na internetových stránkách společnosti.

Foto: AquaQube

Scroll to Top