Opozice v Prostějově se pokusila odvolat Jaroslava Faltýnka. I kvůli střetu zájmů ...

blank

Druhý muž hnutí ANO Jaroslav Faltýnek je členem dozorčí rady prostějovských technických služeb a také člen představenstva místních vodáren. Opozici vadí Faltýnkova absence na zasedání zastupitelstva a jeho střet zájmu ve vodárnách. Podle návrhu už Faltýnek tolik funkcí najednou nemůže zvládat. Místopředsedu hnutí ANO však podržela koalice a návrh neprošel.

Poslanec a rovněž opoziční zastupitel Jaroslav Faltýnek působí v dozorčí radě FCC Prostějov, která se stará o komunální služby, a v představenstvu Vodovodů a kanalizací Prostějov. Opoziční zastupitel Petr Kapounek uvedl, že Faltýnek se až do konce zúčastnil pouze 13 procent jednání zastupitelstva a v 58 procentech případů nebyl přítomný vůbec. Faltýnek se omluvil i z posledního jednání. Pro odvolání zvedlo ruku jen osm zastupitelů.

Faltýnek je kromě představenstva vodáren členem dozorčí rady Moravské vodárenské z koncernu Veolia. „Zájmy obou společností jsou z principu protichůdné. První plní veřejnou funkci tím, že vlastní vodovodní síť sloužící občanům mimo jiné i města Prostějova, druhá je subjektem, který si tuto síť pronajímá a jejím cílem je maximalizace zisku,“ uvedl Kapounek.

Faltýnka chce policie stíhat v kauze Čapí hnízdo. Hrozí mu spolu s předsedou ANO Andrejem Babišem obvinění z dotačního podvodu. Zákonodárci už oba muže zbavili poslanecké imunity a vydali k trestnímu stíhání.

Zdroj: iDNES.cz 

Foto: Deník 

Scroll to Top