Ministerstvo zahraničních věcí varuje před cestou do Karibiku a na Floridu

blank

Ministerstvo zahraničí upozorňuje všechny, kteří se nacházejí v Karibiku nebo v jižní části Floridy, aby pozorně sledovali internetové stránky Národního centra pro hurikány www.nhc.noaa.gov. Hurikán Irma by měl postupně oslabovat. I přes ztrátu na síle však přírodní živel ohrožuje téměř celé území Floridy v různých podobách, jako jsou déšť, přívalové vlny nebo tornáda. Podle aktuálních informací nejsou záchranné složky schopny v postižených oblastech plně přijímat nouzová volání na lince 911 ani zasahovat v terénu.

Důležité telefonní čísla:

V případě akutní nouze českých občanů na území USA je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu ve Washingtonu na telefonním čísle +1 202 570 3028.

V případě akutní nouze českých občanů na území Kuby je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu v Havaně na telefonním čísle +535 264 1001.

V případech akutní nouze českých občanů na ostrovech patřících k Nizozemskému království (zejména ohrožené ostrovy Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba a Bonaire) je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu v Haagu na telefonním čísle +31 (0) 641 315128.

V případech akutní nouze českých občanů na ostrovech patřících k francouzskému zámořskému území (Martinik, Guadeloupe, Svatý Martin, Svatý Bartoloměj) je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu v Paříži na telefonním čísle +33 607 764 394.

V případech akutní nouze českých občanů na ostrovech patřících k britskému zámořskému území (Anguilla, Britské Panenské ostrovy, Kajmanské ostrovy, Montserrat, Turks a Caicos) je možné kontaktovat pohotovostní linku Zastupitelského úřadu v Londýně na telefonním čísle +44 77 6968 2442 .

Zdroj: MZV

Scroll to Top