Pyrrhovo vítězství pro plavce na Prostějovsku, hygienici povolili koupání na Plumlovské přehradě

blank

Zákaz koupání na Plumlovské přehradě trval 30 dnů. Hygienici přišli po měsíci se zprávou, ve které lidem přítomnost ve vodě povolují. Otázkou však je, zdali se ještě dnes najdou nadšenci, kteří se budou chtít s nastupujícím podzimem venku osvěžit.

„Laboratorní zjištění a provedené hodnocení zdravotních rizik nás vedlo závěru, že voda ke koupání v předmětném koupacím místě svou jakostí akutně nepoškodí zdraví koupajících se osob, nicméně i nadále neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko,“ stojí v prohlášení hygieniků Olomouckého kraje. Koupání by se však měli vyvarovat lidé s oslabeným imunitním systémem, těhotné ženy nebo děti.

Dodatečné zrušení zákazu však už příliš neřeší. „Teď už je to asi jedno, nemyslím si, že by najednou přišly davy, protože to počasí na koupání není,“ uvedl provozovatel pláže u Vrbiček Radek Kocourek. Podle něho je důležité, aby byla voda v pořádku na začátku koupací sezony 2018.

„Věřím, že voda bude alespoň na začátek sezony v pořádku. Mě spíš tento rok zarazilo to, že se z ničeho nic změnila kvalita vody z jedničky na pětku. Nejsem odborník, ale myslím si, že k tomu přispělo počasí a určitě také muselo něco přijít z podhradského rybníka. Všichni ale dělají maximum, aby to vše bylo v pořádku,“ doplnil Kocourek.

Zdroj: Prostějovský deník 

Scroll to Top