OffGridBox vyrábí elektřinu a pitnou vodu pro rozvojové země

blank

Italští výrobci nahlížejí na OffGridBox jako na model, který vyrobí vše potřebné na jednom místě. Zařízení má tvar krychle s hranou o rozměru 1,8 metru, vyrábí elektrickou energii a vodu přečišťuje na pitnou. OffGridBox může stát tam, kde je alespoň částečný přísun slunce a vody. Výrobek stojí 15 000 dolarů a patří k nejlevnějším a nejdostupnějším řešením pro země třetího světa.

„Po tři léta jsme disponovali konceptem, ale zápasili s jeho rozměrem. Umíme jímat a přečišťovat vodu, dokážeme ze slunečního záření vyrobit elektřinu potřebnou nejen pro provoz, ale i pro další využití. Jenže velká solární elektrárna kombinovaná s průmyslovou čističkou vody je něco, co ve třetím světě nenajde tak široký ohlas,“ uvedl Emiliano Cecchini. Model poskytne pitnou vodu 1 500 lidí.

Základní OffGridBox má 12 solárních panelů, transformátor a bateriové úložiště energie, které je specifické v tom, že je vybaveno 300 sloty s bateriemi, které si pak lidé mohou rozebrat a použít pro vlastní užitek. Každá baterie po dobu minimálně čtyř hodin poskytne LED světla nebo dobije dva mobilní telefony.

Důležitou součástí boxu je kvalitní systém filtrace vody. Momentálně je systém testován v 18 vesnicích ve  Rwandě.

Zdroj: Hybrid.cz 

Scroll to Top