Vodní ráj v Jihlavě bude do konce září mimo provoz

blank

Krytá část akvaparku Vodní ráj v Jihlavě je od pondělí 4. září uzavřena. Podle mluvčího Služeb města Jihlavy, které jsou provozovatelem akvaparku, Martina Málka, práce za provozu není možné provádět. 

K největším zásahům bude patřit poslední etapa výměny střechy budovy. „Špatně izolovala a do budovy zatékalo. Firma krytinu vymění nad saunou, vodní párou, vstupním vestibulem, bufetem a restaurací,“ uvedl Málek. Modernizaci čekají i pokladny a úprav se dočká rovněž odpočívárna nebo potírna, kde dojde k vymalování šaten a předláždění obkladů bazénových van. Město akce vyjde na tři miliony korun.

„Za sezónu jsme měli třiadvacet dnů úplně zavřeno. Oproti loňskému létu máme nárůst o více než čtyři tisíce návštěvníků,“ uvedl Málek a dodal, že spokojenost však není na místě, protože z finančního hlediska byla sezona průměrná.

Vodní ráj je největším komplexem svého druhu na Vysočině a velký rekreační bazén v kryté části o rozloze 330 metrů čtverečních a objemu 400 kubíků je vybaven řadou atrakcí: krytým tobogánem o délce 108 metrů, divokou řekou, perličkovými lůžky, stěnovými masážními tryskami, podvodními vzduchovači – blowery, vodopády, chrliči, vodní clonou nebo podvodním osvětlením.

Scroll to Top