HUTIRA BRNO představuje úpravnu vody řady CCW

blank

Novinka brněnské společnosti HUTIRA má kapacitu 1,5 m³/h a doplňuje nabídku kontejnerových úpraven s názvem Křišťálově čistá voda (CCW). Tu nabízí již dva roky. Nový typ úpravny je menší, mobilnější a specifický především z pohledu velikosti. Upravený model má rozměry pouze 2 650×1 240 milimetrů. 

„Nový model doplňuje již dříve představené CCW kontejnerové úpravny vody, které mají kapacitu 5 až 30 kubíků za hodinu a které se využívají nejen pro zásobování pitnou vodou, ale také pro průmyslové účely nebo provozování bazénů a koupališť,“ uvedl Tomáš Stone ze společnosti HUTIRA BRNO.

Podstatou dvoustupňové úpravy povrchové i podpovrchové zemní vody je hydraulický pulzní čiřič se segmentovaným míchadlem. Druhý separační stupeň pracuje s tlakovým pískovým filtrem. Na základě signálu z impulsního vodoměru je pak řízeno dávkování chemických látek. „Provozní náklady se pohybují mezi 5 a 8 korunami za kubík v závislosti na kvalitě surové vody,“ pokračoval Stone.

K prvním uživatelům novinky, díky které mohli ochutnat upravenou vodu, byli vojáci české armády. „V průběhu července se uskutečnila prezentace pro 13. dělostřelecký pluk Jaselský. Ukázka proběhla u vodní nádrže v CHKO Brdy. Zúčastnili se jí technici, zdravotníci ale i kuchaři z vojenského útvaru. Osobně se jí zúčastnil i velitelplukovník Ivan Mráz. Armáda a záchranné složky mohou naše zařízení na úpravu vody využívat například při humanitárních akcích,“ uzavřel Tomáš Stone.

HUTIRA zaznamenala v poslední době také úspěch v podobě vítězství ve výběrovém řízení společnosti innogy, která hledala partnery, jež jí budou dodávat regulační armatury. Kromě toho bude HUTIRA dodávat pro innogy i bezpečnostní uzávěry. Pro innogy dodávala HUTIRA regulační armatury už dříve a jako dlouholetý dodavatel regulační techniky pro celé české plynárenství novou zakázkou upevňuje své postavení na trhu.

Společnost HUTIRA v tuzemsku působí 27 let a zabývá se dodávkou a výrobou zařízení pro plynárenství, vodárenství a energetiku. Na českém trhu zastupuje nadnárodní společnost EMERSON.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top