Oprava bazénu v Táboře musí počkat, město se s jediným uchazečem nedohodlo

blank

Finanční prostředky, které je město ochotno do rekonstrukce bazénu uvolnit, se pohybují kolem 65 milionů korun. Jediná firma, která se do výběrového řízení přihlásila, by však modernizaci provedla za 95 milionů korun. Tuto cenu vedení Tábora neakceptovalo.

Pouze jediný subjekt projevil zájem o zakázku opravy bazénu v jihočeském Táboře. Jednalo se o sdružení firem Metrostav a Památky Tábor. Soutěž nakonec radní zrušili. „Necháme si nyní zpracovat oponentní rozpočet, myslím si totiž, že cena od firmy byla vyšponovaná, neboť řízení bylo časově narychlo,“ uvedla místostarostka Michaela Petrová. Starosta Jiří Fišer uvedl, že město čeká náročný boj. „Teď mají firmy práce hodně, proto ceny tolik nesnižují. Musíme se smířit s tím, že obrovské slevy jsou minulostí,“ uvedl. Bazén se minimálně na podzim v novém kabátu nepředstaví, ale plánovaný harmonogram město nemění.

„Bazén teď bude dál fungovat, a pokud výběrové řízení poběží dle plánu, mohli bychom začít někdy na jaře. Až od té doby bude bazén uzavřený,“ upřesnil vedoucí sportovních zařízení Jiří Kříž. K zásadním proměnám bude patřit wellness zóna se saunami. Více prostoru získá i relaxační zóna. Ve své částí se kvalitnějšího zázemí dočkají i děti.

V letošním roce se Tábor dočkal ocenění v soutěži Presta, která hodnotila prestižní stavby v jižních Čechách za rok 2014 – 2016. O uznání se zasloužila obnovená Sokolská plovárna. Prostor sloužil mimo jiné i jako místo pro překládání bahna, které bylo odtěženo při obnově Jordánu v uplynulých letech. Podle starosty města Jiřího Fišera bylo cílem lokalitu obnovit ve stylu Rozmarného léta. V areálu vznikla nová zeleň, brouzdaliště pro děti a menší přírodní biotop, kde je voda čištěna na principu vegetační čistírny.

Zdroj: Táborský deník 

Scroll to Top