Vítkovice Envi specializující se i na vodohospodářství vyplatily věřitele. Insolvence může skončit

blank

Vítkovice Envi patří do holdingu ostravského podnikatele Jana Světlíka. Společnost vyplatila své věřitele a soud by měl v dohledné době na žádost investiční správkyně rozhodnout o ukončení insolvence. Uvedla to mluvčí Vítkovic Eva Kijonková.

„Společnost splnila podmínky reorganizace a naplnila schválený reorganizační plán. Věřitelé získali uspokojení jejich pohledávek tak, jak bylo stanoveno v reorganizačním plánu. Firma vyplatila 98,57 procenta ze zajištěných pohledávek a 23,01 procent z pohledávek nezajištěných,“ sdělila Eva Kijonková.

První podmínkou reorganizace bylo vyplacení věřitelů a druhou úpis akcií. „Především s odpisem akcií jsou spojeny další procesní kroky. Které jsou ale spíše formální,“ řekla insolvenční správkyně Eva Hepperová. Od věřitelů dostal v červnu reorganizační plán společnosti stoprocentní podporu.

Vítkovice Envi se specializují na výrobu nádrží pro bioplynové stanice, čistírny odpadních vod a skladování. Firma na sebe podala insolvenční návrh sama a uvedla, že má u více věřitelů dluhy po lhůtě splatnosti za zhruba 155 milionů korun. Následně se do insolvenčního řízení přihlásilo asi sto věřitelů. Insolvenční správkyně všechny uznala.

Mezi hlavní věřitele Vítkovice Envi patří Komerční banka, Ekomont, nebo firmy skupiny Vítkovice.

Zdroj: Euro.cz

Foto: MS Deník

Scroll to Top