Rekordní tržby výrobce armatur a klapek ABO valve

blank

Společnost ABO valve se specializuje na armatury a klapky pro průmyslové využití v energetice, vodním hospodářství nebo farmacii. Loni firma zvýšila meziročně tržby o 24 procent z 236,8 milionu korun v roce 2015 na 294 milionů korun. Pro firmu to byl historicky rekordní nárůst. Informace společnost uvedla ve výroční zprávě.

Téměř 85 procent tržeb vykázala firma v roce 2016 v zahraničí. Materiál vyváží do 50 zemí. Podle dostupných informací zvýšila svůj prodej v západní Evropě, na Středním východě a v Africe. Snížení tržeb však společnost zaznamenala ve východní Evropě a v Česku. Za poklesem prodeje armatur a klapek v tuzemsku podle vedení firmy stála absence nových vodohospodářských projektů spolufinancovaných z evropských fondů.

Díky rostoucí poptávce založila ABO valve v roce 2015 pobočku v Turecku a počet zahraničních zastoupení vzrostl na sedm. I přes přetrvávající vojenský konflikt otevřela společnost pobočku také na Ukrajině.

ABO valve pokračuje v expanzi na Blízkém východě. Její pobočku najdou zákazníci v Bahrajnu. Lokálním výrobcům armatur se pak snaží konkurovat na Slovensku, v Rusku, Singapuru a Číně. Za zvlášť perspektivní trh považuje ABO valve také Spojené arabské emiráty.

Scroll to Top