Podle Aquarex Waterprofit plýtvá vodou 85 procent českých společností

blank

Nejvíce vody přijde podle průzkumu společnosti Aquarex Waterprofit nazmar v chemickém, energetickém, potravinářském, zpracovatelském průmyslu a v zemědělství. Při spotřebě 100 metrů kubických vody denně lze při recyklaci 80 % vody údajně ušetřit při průměrné ceně 70 Kč za kubík vody až 110 000 Kč měsíčně.

„Na vstupu většina firem platí drahou vodu z vodovodního řadu. Ve výrobních procesech se používá voda s vlastnostmi, které odporují požadavkům strojů a technologií. Na výstupu se do kanalizace draze vypouští voda, kterou jde jednoduše a levně znovu a znovu využít. Toto se děje buď nevědomky, ale často i s myšlenkou „to se pak nějak udělá” nebo ještě nenastal čas řešit tuto problematiku komplexně,“ uvedl Miroslav Maňásek z Aquarex Waterprofit.

Podle Maňáska se tým Aquarex Waterprofit často setkává s tím, že firmy dělají věci stejným způsobem už „odjakživa“ a nezamýšlí se nad nejlepším možným postupem. Maňásek dále řekl, že spotřeba vody může rapidně klesnout i změnou, které na první pohled s vodou nijak nesouvisí.

Společnost Aquarex Waterprofit se zaměřuje na poradenství a řešení dodávek vody pro průmyslové podniky.

Scroll to Top