SmVaK Ostrava dokončují na Karvinsku tři významné investiční projekty

blank

Téměř 1300 metrů vodovodních řadů za osm milionů korun bude do konce srpna zmodernizováno v Havířově a v Karviné. Už začátkem letních prázdnin bylo opraveno 641 metrů vodovodní sítě a související infrastruktury z poloviny padesátých let v Chopinově, Třeneckého, Sadově a Šmeralově ulici v Havířově. Na konci září pak bude ukončena oprava vodovodních sítí v Karviné – Novém Městě na Brožíkově ulici a v ulici U Bažantnice. Informoval o tom mluvčí společnosti Marek Síbrt. 

Ve Frýdecké ulici v havířovské části Bludovice se musel 430 metrů dlouhý vodovodní řad z šedesátých let opravit kvůli své poruchovosti. Potrubí z vysokohustotního polyethylenu nahradilo staré ocelové potrubí. „Zhruba 230 metrů řadu je obnoveno bezvýkopovou technologií řízeného vrtání. Díky tomu minimalizujeme dopad naší činnosti na zeleň i zpevněný povrch,“ řekl technický ředitel SmVaK Ostrava Martin Veselý. Investice si vyžádá 2,3 milionu korun.

Na Hlavní třídě a ulicích Komenského, respektive Stavbařská se pak dokončuje modernizace téměř 500 metrů vodovodního řadu z roku 1981. I v tomto případě je hlavním důvodem vysoká poruchovost. Zhruba 154 metrů sítě bylo v místě křížení položeno bezvýkopovou technologií řízeného vrtání. Během stavby pak bylo přepojeno 11 plastových a vyměněno osm ocelových přípojek. Výše investice tady dosáhla 3,1 milionu korun.

Dokončují se práce i v karvinském Mizerově. Také pro vysokou poruchovost byl modernizován 350 metrů dlouhý ocelový řad z druhé poloviny šedesátých let a přepojeno bylo 22 plastových přípojek a vyměněny čtyři kovové přípojky. Zde přesáhnou náklady 2 miliony korun.

Hlavní výrobní činností společnosti je výroba a dodávka pitné vody spolu s odváděním a čištěním odpadních vod.

 

 

 

Scroll to Top