Olomoucký policista zachránil počtvrté lidský život, tentokrát muži v řece Moravě

blank

Ve středu 23. srna vyjížděli policisté na Masarykovu třídu v Olomouci, kde se podle telefonických informací měl v řece Moravě topit muž. Kolemjdoucí žena si nejdříve všimla plovoucího batohu na hladině a následně spatřila muže, který se u břehu chytil kamenné zídky. Jako první mu bezprostřední pomoc poskytl policejní psovod.

Policistovi se podařilo na laně spustit až k tonoucímu. Osláblého muže patnáct minut jistil lany a poskytoval mu psychickou pomoc do doby, než přijely další složky integrovaného systému. Společně pak muže, který unikl smrti, vytáhli na člun a dopravili na pevninu. Následně jej zdravotníci transportovali k dalšímu vyšetření do Fakultní nemocnice v Olomouci.

U policisty, který muže zachránil, se nejednalo o první podobný případ. Před patnácti lety zachránil život dívce, která uvízla ve zledovatělých skalách v patnáctistupňovém mrazu. Letos v únoru pak vytáhl tonoucího člověka na soutoku Moravy s Bystřičkou. Pomoci toho samého policisty se dočkalo i muži před třemi lety, který se topil v prostějovském aquaparku.

Za poslední záchranu lidského života převezme psovod ocenění od ředitele Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Foto, zdroj: Týdeník Policie 

Scroll to Top