SKANSKA prodává bytový dům, který recykluje pitnou vodu

blank

Společnost Skanska zahájila prodej unikátního bytového domu, který využívá systém pro hospodaření s šedou vodou. Voda z umyvadel, van a sprch bude po přečištění využita pro splachování toalet. Díky tomuto modelu ušetří noví obyvatelé až 6 000 litrů pitné vody denně a roční úspora na vodném a stočném by měla  dosáhnout téměř 170 tisíc korun. Kolaudace domu byla stanovena na únor 2018 a k trvalému bydlení by měl sloužit od následujícího léta. 

„Environmentální odpovědnost je pro Skanska celosvětově velkým tématem. Prodej bytového domu, který využívá systém pro hospodaření s šedou vodou, jsme v rámci celé Skanska odstartovali v Čechách jako první,“ uvedla generální ředitelka Skanska Reality Naďa Ptáčková. Společnost při vývoji využívá zkušeností kolegů ze zahraničí a obdobné řešení je také podle Ptáčkové součástí některých projektů v jiných oblastech pozemního stavitelství v Evropě i Americe.

Skanska Reality a.s. se stala od 1. ledna 2014 samostatnou společností spadající přímo pod mateřskou společnost Skanska AB se sídlem ve Švédsku a je jedním ze čtyř největších hráčů pražského developerského trhu.

Development nabízí kompletní servis k bydlení a zahrnuje vyhledávání a nákup pozemků, vývoj nových projektů v oblasti bytové výstavby a následný prodej prostřednictvím vlastní realitní kanceláře.
Základní údaje: 

Název stavby: Botanica K (3, 4) 

Lokalita: Praha 5 – Jinonice 

Developer: Skanska Reality a.s. 

Prodejce: Skanska Home Center 

Počet bytových jednotek: 99 bytů 

Počet bytových domů:

Průkaz energetické náročnosti budovy B – velmi úsporná 

 

Zdroj: Echo24

Foto: Skanska Reality 

Scroll to Top