V části Teplic nepoteče voda

blank

Zhruba patnácti tisícům lidí přestane v Teplicích v pondělí 21. srpna téct večer voda. Důvodem přerušení dodávky je plánovaná výměna části vodovodu v Lounské ulici. Voda tak nepoteče od 22 hodin nejpozději do úterní sedmé hodiny ráno. Informoval o tom Teplický deník.

„V Lounské ulici musíme při rekonstrukci vodovodu vyměnit šoupě,“ uvedla Iveta Kardianová ze společnosti Severočeské vodovody a kanalizace. Půjde již o druhý termín, poprvé k tomu kroku došlo před týdnem a podle Kardianové proběhlo vše bez problémů. Komplikace vodohospodáři neočekávají ani teď. Odstávka se dotkne asi stovky teplických ulic zejména v centru města a části Prosetic. 

„Připraveno bude pět stacionárních cisteren a dvě mobilní cisterny projíždějící dotčenou oblastí,“ popsala mluvčí vodárenské společnosti. Cisterny se v ulicích objeví už během odpoledne. Obyvatelé dotčených lokalit byli o akci informováni.  Odstávka se dotkne také nočních podniků a restaurací. 

„Už v prvním kole jsme naše hosty upozornili prostřednictvím našich stránek na facebooku, že máme kvůli odstávce v tyto dny večer omezený provoz,“ sdělil Vlastimil Kratochvíl, který provozuje restauraci v Šanově. V souvislosti s přerušením dodávky vody upozornili vodohospodáři na možný výskyt zákalu, který však není nikterak závadný.

 

Scroll to Top