Koupání v Kraslicích snad umožní přírodní biotop, dnes jezdí lidé do Německa

blank

V parných letních dnech musí obyvatelé sedmitisícových Kraslic na Sokolovsku za osvěžením na koupališti dojíždět. Svitla jim však naděje, že by mohlo město v příštích letech obnovit kdysi oblíbené místo ke koupání, vodní nádrž Glasberg.

Radnice se pustila do geologického výzkumu a nyní má připravený projekt tak, aby mohla hledat vhodné dotace. Město by rádo vybudovalo přírodní biotop, který by znamenal nižší náklady na provoz, protože by koupaliště například nepotřebovalo vlastní úpravnu vody. Radní Zdeněk Bíba uvedl, že Kraslice ještě pracují na projektové dokumentaci k vodovodu a kanalizaci, neboť se zjistilo, že voda v Glasbergu není ideální. Kompletní obnova areálu by stála 27 milionů korun, což by však město ze svých zdrojů nezvládlo

Areál je dnes zpustlý a zarostlý. Lidé se tak musí jezdit koupat do okolí. Hojně vyrážejí například do deset minut vzdáleného německého Kligenthalu, které ještě loni provozovalo podobné koupaliště, jako je Glasberg. Němci se však pustili do jeho obnovy dříve a návštěvníky tam dnes čeká moderní zázemí.

Scroll to Top