V Šumperku shání finance na opravu bazénu, školáci absolvují kurzy plavání v ...

blank

Šumperská radnice oslovila několik bankovních ústavů ohledně možného poskytnutí stopadesátimilionového úvěru na modernizaci chátrajícího bazénu. „Nabídky bychom měli vyhodnotit začátkem srpna,“ uvedl tajemník radnice Petr Holub. Splátky by město rozložilo do deseti let.

Kvůli závadě v technologii nechala radnice na podzim loňského roku bazén uzavřít. Rozsáhlé úpravy by mohly začít ještě letos. O modernizaci dosluhujícího zařízení se v podhůří Jeseníků hovoří několik let. Letos bylo nutné původní projekt aktualizovat podle stávajících norem.

Kromě pravidelných návštěvníků komplikuje uzavřený bazén situaci i školákům ze Šumperku a okolních obcí. Od nového školního roku dětem opět přibudou povinné kurzy plavání. Žáci ale budou muset dojíždět do Zábřehu na Moravě. Náklady na dopravu školám proplatí ministerstvo školství.

Krytý bazén v Šumperku se začal stavět v roce 1978 při takzvaných Akcí Z. Jak se později ukázalo, výsledná stavba nebyla příliš kvalitní. Potvrdila to i rekonstrukce stárnoucí zimní hokejové haly, která rovněž vznikla v Akci Z a studie také objevila hrubé nedostatky při její výstavbě.

Zdroj: Šumperský deník 

Scroll to Top