Praha dá na modernizaci vodovodní sítě čtvrt miliardy korun navíc

blank

Vedení hlavního města dá Pražské vodohospodářské společnosti 250 milionů korun navíc. Městská firma prostředky vynaloží na rekonstrukci vodovodů, kanalizací a dalšího vodohospodářského majetku. Praha vodohospodářům peníze převede v rámci využití rozpočtových prostředků z loňského roku, které v červnu schválili zastupitelé.

„Není žádným tajemstvím, že pražská vodohospodářská infrastruktura je stará desítky let a vyžaduje rozsáhlé investice, abychom předešli haváriím a nuceným odstávkám, které Pražanům samozřejmě komplikují život,“ uvedla radní pro oblast infrastruktury a životního prostředí Jana Plamínková.

Letos měla Pražská vodohospodářská společnost do oprav vodovodní sítě investovat 1,4 miliardy korun. Do pražského rozpočtu také přispěla částkou 550 milionů korun na probíhající dostavbu Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově, ale 250 milionů korun společnost zpětně od města díky jeho rozpočtovým přebytkům dostane.

Mezi letošní největší investice do vodohospodářského majetku v Praze patří například rekonstrukce kanalizací a obnova vodovodních řadů v Praze 8 v celkové výši 120 milionů korun nebo kompletní oprava čerpací stanice v Praze 4 s náklady kolem 35 milionů korun.

Zdroj: Pražský patriot 

Scroll to Top