Řím nakonec po přídělovém systému vody nesáhne

blank

Římská starostka Virginia Raggiová vyzvala italskou vládu, aby zabránila zavedení přídělového systému na vodu kvůli přetrvávajícímu suchu, které postihlo několik oblastí v zemi. Raggiová se obává o dodávky vody do nemocnic nebo hasičům.

Deník La Stampa informoval, že v Římě nově poteče voda jen 16 hodin denně. Omezení mělo vejít v platnost v pátek 28. července. Podle Nicoly Zingarettiho, který stoji v čele regionu Lazio, je to nepřípustná situace. Plán ostře kritizuje i starostka hlavního města Virginia Raggiová.

„Je nepřijatelné, aby byla Římu odnímána voda. Tím vzniká obrovská újma občanům, podnikům a pověsti Itálie,“ prohlásila Raggiová. Italská vláda se zásobováním metropole zabývá delší dobu. „Situace v Římě nám dělá největší starosti z celé Itálie,“ připustil ministr životního prostředí Gian Luca Galletti a zároveň narážel na fakt, že 44 procent objemu vody se po cestě do domácností ve středoitalském regionu Lazio ztratí ve zastaralém potrubí.

Extrémní vedra však nesužují jen Řím a jeho okolí, ale mnoho dalších oblastí jihoevropské země. Hasiči také bojují s četnými požáry.

 

 

Scroll to Top