Poptávka po ekologickém splachování meziročně vzrostla o 300 procent

blank

Zájem o úsporné splachování je opět větší. Vyplývá to ze  statistik společnosti Alcaplast, která je největším výrobcem sanitární techniky ve střední a východní Evropě. K růstu poptávky dochází i v České republice.

V porovnání s rokem 2016 se zájem po ekologickém splachování, které sníží až o třetinu spotřebu vody, zvedl o 329 procent. „Zatímco v loňském roce představovali tuzemští odběratelé 20 procent z celkového objemu prodaných ekologických produktů, letos se jejich podíl zvedl na 30 procent,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Alcaplast Radka Prokopová,. Podle jejích slov je však stále největší zájem o systém Ecology v západní Evropě.

Dříve bylo na jedno spláchnutí potřeba 12 litrů vody, dnes je to až čtyřikrát méně. „Vyšší úspora vody v současnosti není možná, protože nižší objem vody by obsah WC nedokázal dostatečně spláchnout. Při průměrném počtu spláchnutí sedmkrát denně na osobu však může čtyřčlenná domácnost ušetřit až 1600 korun ročně,“ vysvětlila Prokopová.

Společnost Alcaplast zaznamenala úspěch také v Dubaji, kde získala za systém Ecology v roce 2014 ocenění Gaia Award. „Nárůst prodejů ekologických systémů splachování očekáváme i v dalších letech. Rostoucí standardy i vzrůstající tlak na šetření vodou povedou k dalšímu rozmachu tohoto trendu,“ uzavřela Radka Prokopová.

Zdroj: Enviweb

 

Scroll to Top