Lednici trápí zápach z kanalizace

blank

Na nesnesitelný zápach si stěžuje Gabriela Miksicek, která dnes žije v Rakousku a do rodné Lednice na Břeclavsku se pravidelně vrací. Dům, ve kterém po návratu na jižní Moravu přebývá, se nachází ve Valtické ulici. Zápach z kanalizace však trápí mnohé další obyvatele. Informoval o tom Břeclavský deník.

„Po opravě kanalizace a chodníků v nejstarší ulici v Lednici je stav ještě horší než předtím. V domech je nepříjemný zápach, který nám už skoro ohrožuje zdraví,“ uvedla Miksicek, podle které potíže ještě umocňují tropické teploty. Není však jediná, která na problém upozorňuje.

Miroslav Peňáček provozuje ve vedlejší ulici půjčovnu kol a Deník Rovnost jej oslovil s dotazem ohledně možného zápachu s kanalizace. „Bývalo to už i horší, ale občas je zápach cítit. A to nejen ve Valtické, ale i u nás v Břeclavské ulici. Netuším, čím to je, ale zvláště ve Valtické býval puch skoro legendární,“ reagoval Peňáček. 

Místostarosta Lednice Stanislav Straškrába potvrdil, že v centru města občas zápach cítit opravdu je. Podle něj se s oficiální stížností na radnici ještě nikdo neobrátil. „Zasedání radních se účastním takřka pokaždé, nic takového si nevybavuju. Kanalizace je v režii Vodovodů a kanalizací Břeclav,“ zmínil Straškrába.

Ilustrační foto 

Scroll to Top