Nová kanalizace bude o 24 milionů korun levnější

blank

Opavská radnice letos získala dotaci z Evropské unie na výstavbu kanalizace v městských částech Zlatníky a Milostovicíce. Součástí kanalizace, která bude dlouhá 4,4 kilometru, jsou i přípojky. Ve Zlatníkách u Opavy navíc vznikne nová čistírna odpadních vod.

„Od loňského roku máme od Státního fondu životního prostředí vydán registrační list, několik měsíců intenzivně pracujeme na dodání všech potřebných podkladů, které povedou k vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace. Se zhotovitelem, který vyšel z výběrového řízení, už byla podepsána smlouva o dílo,“ uvedl náměstek primátora Dalibor Halátek. Podle něj byla cena vycházející z projektu stanovena na 82 milionů korun, ale městu se podařila vysoutěžit mnohem nižší částka.

S novou kanalizací mohou zřejmě počítat také ve Vlaštovičkách a Jarkovicích. O dotaci na vybudování kanalizace v těchto obcích už byla podána žádost. „Jde o poslední šanci, jak získat dotaci z evropských fondů na takovýto typ investic. V příštím období už na to peníze Evropská unie nemusí poskytnout,“ uzavřel Halátek.

Zdroj: REGION OPAVSKO 

Scroll to Top