V Havířově dokončili odkanalizování okrajových částí

blank

Odkanalizování v Havířově bylo rozděleno na čtyři etapy a jednalo se vůbec o největší investiční akci v nejmladším městě České republiky. Náklady se vyšplhaly na tři čtvrtě miliardy korun. Jako poslední byly dokončené části Prostřední Suchá a Šumbark. Na kanalizaci se teď mohou napojit téměř všichni obyvatelé sedmdesátitisícového města.

Stavba byla shodou okolností ukončena v místě, kde byla na jaře před pěti lety zahájena. V souvislosti s touto etapou nechalo město odkanalizovat lokality v okolí ulic U Jelena a Petřvaldská v havířovské části Šumbark a ulici Modřínova v Prostřední Suché.

„Celkem bylo vybudováno přes 3 tisíce metrů sítě a 90 veřejných části přípojek. Tím jsme dokončili odkanalizování města a myslím si, že jsme tak značně přispěli ke zlepšení stavu životního prostředí v těchto lokalitách a zjednodušili podmínky života občanů, kteří zde žijí,“ uvedla havířovská primátorka Jana Feberová.

Závěrečná etapa odkanalizování okrajových částí stála zhruba 23 milionů korun. Kolem deseti milionů korun dostane město z Operačního programu Životního prostředí. Vzhledem na finanční náročnost spoluúčasti napojovaných vlastníků nemovitostí přijalo zastupitelstvo města usnesení, ve kterém odsouhlasilo poskytnutí bezúročné půjčky vlastníkům na vybudování soukromé části přípojky.

Zdroj: Karvinský deník 

Foto: www.zkrajedosveta.cz 

Scroll to Top