Vodarenstvi.cz na prázdninách: Nejsevernější místo Estonska u divokého Baltu

blank

Na nejsevernější výběžek Estonska se vypravila redakce serveru vodarenstvi.cz, přináší doporučení, fotodokumentaci a tipy pro cestovatele, kteří mají rádi místa, kde panuje klid, potkají minimum turistů a hlavně je obklopuje unikátní příroda a atmosféra severního Baltu.
Z hlavního města Estonska Tallinu je to do místa Purekkari, jak se nejsevernější výběžek Estonska jmenuje, 80 kilometrů. Druhá polovina trasy vede národní přírodní rezervací Lahemaa, o níž přineseme další informace v následujících dnech, protože se v ní nachází řada míst, která by byla škoda opomenout.
Z hlavní silniční trasy mezi Tallinnem a Narvou se vydáte na sever u obce Liiapeksi, vyjedete na druhý poloostrov národního parku Lahemaa s názvem Pärispea, projedete největší osadu v oblasti s názvem Loksa a pojedete dále na sever. Auto je potřeba zaparkovat asi kilometr před nejzazším místem země. Tip pro milovníky kempování: na pevnině najdete v krásné přírodě skvěle vybavený kemp s grilem, toaletou, místy pro stanování nebo parking.

Foto: Marek Síbrt

Scroll to Top