Opava vybuduje ve dvou městských částech kanalizaci

blank

Radnice v Opavě letos získala prostřednictvím Operačního programu Životního prostředí dotaci z Evropské unie na vybudování kanalizace ve Zlatníkách a Milostovicích. Informoval o tom městský portál.

„Od loňského roku máme od Státního fondu životního prostředí vydán registrační list, několik měsíců intenzivně pracujeme na dodání všech potřebných podkladů, které povedou k vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace. Se zhotovitelem, který vyšel z výběrového řízení, už byla podepsána smlouva o dílo,“ uvedl náměstek primátora Dalibor Halátek. Podle něj byla cena vycházející z projektu stanovena na 82 milionů korun. Městu se však podařilo vysoutěžit nižší cenu 57,8 milionu korun a podstatnou část nákladů pokryjí prostředky z evropských fondů.

Nové kanalizace by se měli dočkat také lidé ve Vlaštovičkách a Jarkovicích. Žádost o dotaci už byla podána. „Doufám, že i tady budeme úspěšní. Jde o poslední šanci, jak získat dotaci z evropských fondů na takovýto typ investic. V příštím období už na to peníze Evropská unie nemusí poskytnout,“ uzavřel Dalibor Halátek. 

Scroll to Top