V Adamově dokončují opravu koupaliště

blank

Po rozsáhlých opravách za sedm milionů korun si zájemci opět zaplavenou v adamovském koupališti v lokalitě Horka. Podle starosty města Romana Piláta by mělo být koupaliště napuštěno během prvních červencových dnů. Koupaliště zatím pojede ve zkušebním provozu. Během té doby zaplatí návštěvníci za vstup poloviční cenu.

O přesném termínu otevření koupaliště bude Adamov informovat veřejnost prostřednictvím webových stránek a rozhlasu. Hlavním cílem obnovy koupaliště bylo zvýšení pohodlí pro návštěvníky . V areálu je nově opravený plavecký a dětský bazén. Vše je napojené na novou úpravnu vody a pro návštěvníky je v areálu připraveno několik atrakcí jako vodní hřib, protiproud nebo masážní prvky. Novinkou je také dětské hřiště a plocha na plážový volejbal.

V roce 2015 navštívilo koupaliště asi dva tisíce lidí. V novém ceníku mají zdarma vstup děti do tří let a mládež do 18 let zaplatí stejně jako důchodci 30 korun. Dospělý jedinec zaplatí 50 korun a rodinné vstupné vyjde na 100 korun.

Ve hře o dalším osudu koupaliště byly dvě varianty. První spočívala v úplném zavření areálu, druhá v rekonstrukci. Zvítězila rekonstrukce, proti které hlasovali dva adamovští zastupitelé. Jeden z nich byl zastupitel Petr Slavíček, který považuje opravu koupaliště za zbytečný luxus. „Když si vezmu investici sedm milionů, provoz, předpokládané ztráty a porovnám je s návštěvností, tak mi vychází, že vstup jednoho člověka bude město stát téměř tisíc korun. To už by vyšlo levněji je posílat taxíkem do blanenského akvaparku. Nemyslím si, že nákladná rekonstrukce zásadním způsobem zvýší návštěvnost koupaliště,“ uvedl. 

Koupaliště provozuje městská společnost Adavak. Zhruba třetinu nákladů na opravy zaplatí město ze svých prostředků a na zbytek si vzalo úvěr ve výši pěti milionů korun. V předchozích letech mělo koupaliště velké úniky vody a bylo dlouhodobě prodělečné.

Zdroj, foto: Blanenský deník 

Scroll to Top