Pražský magistrát spustil kampaň Voda pro život

blank

Vzdělávací kampaň má upozornit občany na důležitost dostatečného přísunu tekutin během dne. Akci spustil magistrát 1. července a v rámci kampaně vydal dva druhy letáků, které zahrnují informace o prevenci a léčbě nedostatečného přísunu vody. Na konci srpna se uskuteční událost, která se zaměří na tématiku vody a provázet ji bude řada workshopů. Informoval o tom portál Pražský patriot.

„Přísun vody je závislý na mnoha faktorech, především na věku, zdravotní kondici a tělesné zátěži. Každý občan by měl v době vysokých venkovních teplot dbát na dostatečný přísun tekutin, a to nejen u sebe, ale také u svých blízkých. To se týká především malých dětí, u kterých je za dostatečný příjem tekutin zodpovědný jeho rodič, a dále se to týká seniorů, kteří často na svůj pitný režim zapomínají. Hlavní město touto kampaní reaguje i na změny klimatu,“ sdělila radní pro oblast životního prostředí Jana Plamínková.

Kampaň Voda pro život vychází z dokumentu „Adaptace hlavního města Prahy na změnu klimatu“. V souvislosti s kampaní proběhne i akce zaměřená na téma vody v podobě workshopů. Koná se v sobotu 22. července v parku Folimanka od 13 do 18 hodin. Pražské vodovody a kanalizace nabídnou návštěvníků vodu z vodního baru, bude připravena cisterna s pitnou vodou nebo krychle, která názorně ukáže spotřebu pitné vody.

Scroll to Top