Na Jihlavsku zvýší cenu vodného a stočného

blank

Zvýšení ceny vody na Vysočině odsouhlasili jihlavští zastupitelé. Vyšli tak vstříc požadavku společnosti Jihlavské vodovody a kanalizace. Cenu od 1. července zvýší i Svaz vodovodů a kanalizací. Informoval o tom Jihlavský deník.

„Od 1. července bude cena pitné vody 48,60 korun za metr krychlový. Cena vody odkanalizované bude navýšena na 35,20 korun za metr krychlový. Stále jsou to ale nižší částky než účtuje Svaz vodovodů a kanalizací Jihlavsko,“ informoval náměstek primátora Radek Popelka. Litr vody od JVAKu vyjde na 83,80 korun.

JVAK byly založeny před sedmi lety, zakladatelem i vlastníkem společnosti je město Jihlava. Další část vodohospodářského majetku ve městě patří Sdružení vodovodů a kanalizací, které funguje jako dobrovolné sdružení 24 měst a obcí Jihlavska.

Podle provozního ředitele Jihlavských vodovodů a kanalizací Jiřího Benáčka společnost cenu nezvyšovala od roku 2014 a důvodů k její změně je aktuálně několik. „Navyšuje se například cena za energie. Chceme také mírně navýšit mzdy zaměstnancům. O tři procenta zvedneme mzdy těm, kteří u nás pracují více než tři roky,“ přiblížil kroky JVAKu ředitel společnosti.

Svaz vodovodů a Jihlavska začne od července účtovat za metr krychlový pitné vody 56,44 korun a za stočné 38,41 korun. Za kubík vody zaplatí lidé odebírající vodu od SVAKu 94,85 korun.

 

Scroll to Top