Pražské vodovody a kanalizace radí, aby si lidé před dovolenou aktivovali službu ...

blank

Opravy pražských vodohospodářských sítí jsou během léta v plném proudu. Oproti jiným měsícům v tomto období počet výluk roste. Tipem na to, jak mít o nich a mimořádných událostech přehled, je aktivace služby SMS-INFO.

Služba SMS-INFO byla spuštěna před deseti lety a počet odeslaných zpráv přesáhl osm set tisíc. K aktivaci služby stačí registrace, při které si podle mluvčího PVK Tomáše Mrázka klient zvolí, jestli si přeje zasílat informace z celé Prahy, nebo jen  z vybrané lokality. „Zákazník dostává na svůj mobilní telefon zdarma informace o všem podstatném, co vody v Praze týká. Zejména v době dovolených je to vítaná služba,“ uvedl Tomáš Mrázek. V hlavním městě využívá službu zhruba 30 tisíc klientů.

Služba SMS-INFO nabízí:

  • významné plánované odstávky vody
  • velké havárie vodovodního a kanalizačního potrubí ve Vašem okolí, které by Vás mohly na delší dobu omezit v odběru pitné vody nebo v odkanalizování
  • výjimečné provozní události s možným dopadem na zdraví a bezpečnost obyvatel (povodně, intoxikace pitné vody ve veřejném vodovoduapod.)
  • aktuální ceny vodného a stočného, provozní dobu zákaznických center a Call center, změny adres nebo telefonních čísel

Klienti najdou informace o výlukách ve speciální sekci na stránkách www.pvk.cz. Info rmace o haváriích běží v režimu on-line včetně upřesnění, zda mají vliv na dodávky pitné vody a lokalitě, kde jsou případně umístěny cisterny s náhradním zásobováním.

Zdroj: Pražský patriot 

 

Scroll to Top