Podle Krnáčové musela mít Praha k prodeji vody prapodivnou motivaci

blank

Pražská primátorka Adriana Krnáčová volí k minulým obchodům s Pražskými vodovody a kanalizacemi jasné stanovisko. Několikrát jsem říkala, že nepochopím, jak je možné, že Praha se vody v minulosti zbavila. Opravdu to musela být velice prapodivná motivace. Měla bych na to tisíc názorů, možná bych se vyjadřovala velice ostře, ale pak bych se asi dopustila trestného činu, a to neudělám,“ řekla v úterý Krnáčová.

Bývalý státní Fond národního majetku prodal Veolii v 90. letech dvě třetiny akcií Pražských vodovodů a kanalizací. Zbylou třetinu získala Veolia za 880 milionů korun. Koncern celkově zaplatil za ovládnutí PVK sedm miliard korun.

V úterý 27. června pražští radní odsouhlasili nákup Pražských vodovodů a kanalizací. Podepsáním memoranda a schválením tisku se celá situace posunula k dalším krokům, které by měly dohodě s Veolií předcházet.

Jedním z nadcházejících cílů je ocenění stoprocentního podílu ve  vodovodech, což bude mít na starost Pražská vodohospodářská společnost. Veolia má smlouvu s Prahou do roku 2028 a městu odvádí nájem dvě miliardy ročně.

Zdroj: deník Právo 

Scroll to Top