Nové číslo časopisu Sovak je tady!

blank

Obálka nejnovějšího čísla časopisu Sovak je věnována pokládání vodojemu ve Zdětíně před jeho generální opravou. V úvodním článku se na opravy věžových vodojemů zaměřil Jiří Šťastný z Vodovodů a kanalizací Mladá Boleslav.

V časopise čtenáři najdou informace z jednání Valné hromady Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR 2017, která se konala 11. dubna v Kongresovém a vzdělávacím centru Floret v Průhonicích u Prahy. Nechybí ani zmínka o semináři Nové metody a postupy při provozování čistíren odpadních vod, který se uskutečnil o týden dříve v Moravské Třebové.

Atraktivním tématem pro čtenáře může být nový způsob čištění pro potrubí ledovou tříští. O zkušenosti se zavedením této technologie ve vodovodní síti v Ostravě se dočtete v článku Lucie Fochtové a Ludvíka Rutara – Ice Pigging – čištění potrubí ledovou tříští.

Orientaci ve specifické problematice odběratelských smluv mohou získat čtenáři díky článku Lukáše Nohejla a Terezy Synáčkové. Miroslav Kos pak rozebírá aktuální výsledky průzkumu EurEau k nakládání s čistírenskými kaly zde.

Co vše květnové číslo časopisu SOVAK přináší, můžete zjistit z Obsahu. Časopis si lze předplatit zde.

 

Scroll to Top