Obyvatele Břilice už nebude ohrožovat velká voda

blank

V třeboňské části Břilice vodohospodáři kontrolují a čistí kanalizaci, která odváděla nedostatečně vodu při přívalových deštích. V minulosti tam docházelo k zatopení garáží a obytných částí domů. Brzy by se měli Břiličtí dočkat řešení.

V současnosti je na programu zpracování a posouzení možností průtoků kanalizačních a povrchových vod a odkanalizování v ulici Strouha. Podle třeboňského místostarosty Zdeňka Mráze se do práce vodohospodáři pustili kvůli povodni, která loni dvakrát vytopila garáže a domy. Vodohospodáři už začali čistit stávající kanalizaci a dojde také na kamerové zkoušky, které zmapují průchodnost jednotlivých potrubí. Práce zajišťuje Městská vodohospodářská společnost a ČEVAK.

„Víme již v tuto chvíli o několika místech, která jsou neprůchodná, takže se budou tyto úseky muset otevřít a zajistit jejich řádné vyčištění, které nelze provést bezvýkopově. Jsem ale pevně přesvědčen, že pomůžeme vylepšit tuto situaci, nicméně jak z vlastní zkušenosti za léta víme, bleskovým povodním se těžko odolává, nápor vody je v takových případech velký,“ řekl Mráz a dodal, že po dokončení mapování a vyhodnocení budou provedeny jednotlivé výkopy.

Scroll to Top