Rozhodnuto. Na severu Čech převezmou provozování infrastruktury municipality

blank

Valná hromada Severočeské vodárenské společnosti ve čtvrtek 15. června odsouhlasila odkup podílu ve výši 50,1 % v Severočeských vodovodech a kanalizacích od koncernu Veolia. Pro odkup hlasovalo 54 % akcionářů, majitelé zhruba třetiny akcií se zdrželi.

Akcionáři SVS jsou obce a města. Opět tak získají plnou kontrolu nad firmou, která zde provozuje vodovody a kanalizace. Severočeské vodovody a kanalizace tak dosáhnou na evropské dotace.

Cena za transakci zatím nebyla zveřejněna a plánovaná tisková konference k jedné z nejdůležitějších událostí v severočeském vodárenství v historii se odkládá. Vedení SVS počítá s tím, že s Veolií bude spolupracovat i ve společnosti, kterou společně založí. SVS v ní však bude mít většinový podíl.

„Akcionáři SVS dnes svými hlasy potvrdili naše společné čtyřleté úsilí, jímž bylo dostat vodu a s ní spojené provozování v severočeském regionu opět pod plnou kontrolu měst a obcí. Schválená strategie nám umožní ukončit bez sankcí provozní smlouvu se společností Veolia již v roce 2018, tedy o dva roky dříve, než bylo původně plánováno. A to bez jakýchkoli negativních dopadů na kvalitu poskytovaných služeb nebo ekonomiku firmy,“ uvedl k výsledku hlasování generální ředitel SVS Bronislav Špičák.

Zdroj: idnes.cz

Scroll to Top