Severočeské vodovody a kanalizace rozdělí mezi své zaměstnance 900 tisíc korun

blank

Zaměstnanci Severočeských vodovodů a kanalizací se letos zapojí v neziskovém sektoru do 78 projektů, na které požádali o finanční příspěvek. Podpořeno bylo nakonec 32 z nich. Akce zaměstnanci buď sami organizují, podporují, nebo je osobně doporučují. Aktivita souvisí s 10. ročníkem Minigrantů Nadačního fondu Veolia.

Minigraty Veolie každým rokem podporují projekty pro děti a mládež, ale také pro seniory. SčVK dává zaměstnancům příležitost, aby podpořili užitečné a vzdělávací akce ve svém okolí. Pomoc zamíří na území dvou krajů, kde společnost působí – Libereckého a Ústeckého.

Za dosavadních devět let bylo podpořeno 179 projektů částkou 5 446 170 korun. Letos správní rada rozhodla, že přispěje 32 projektům částkou 900 727 korun.

„I v letošním roce, stejně jako v těch předešlých, budou podpořeny projekty, které pomohou uskutečnit řadu dobrých aktivit ze sportu zdravých i handicapovaných dětí, zorganizovat turnaje, setkávání a pomohou zajistit i běžnou pravidelnou činnost lidí, kteří se denně angažují, a není jim lhostejné, co se kolem nich děje. Dalo by se říci, že finance z Minigrantů pomáhají bez ohledu na věk, fyzickou, duševní a společenskou zdatnost všech zúčastněných. Nejdůležitějším hlediskem při výběru podpory je potřebnost projektu a zapojení zaměstnance,“ uvedla tisková mluvčí SčVK Iveta Kardianová.

Foto: NF Veolia

Scroll to Top