Ministr životního prostředí Brabec by na Dešťovku mohl uvolnit dalších 200 milionů

blank

Richard Brabec plánuje ještě před začátkem letošních prázdnin vypsat druhou vlnu dotačního programu Dešťovka. Do dalšího kola dotační výzvy chce uvolnit 100, v ideálním případě až 200 milionů korun.

Během společné pracovní snídaně s novináři hovořil Brabec o dalších plánech ministerstva, které chce spustit i druhou vlnu kotlíkových dotací, kdy se bude přerozdělovat 3,4 miliardy korun. V celém programu by měly přijít do tří let tři výzvy. Stát zřejmě přerozdělí devět miliard korun. Ministr by také chtěl dokončit legislativní proces novely vodního zákona, která upraví zejména kontroly vypouštění odpadních vod.

„Uvažujeme, že bychom chtěli, aby tam bylo 200 milionů korun, ale o tom teprve budeme jednat,“ uvedl Brabec k druhé vlně Dešťovky, která poskytuje finanční prostředky pro využití srážkové vody v domácnostech a na zahradách.

Dále Brabec uvedl, že Česko bude zřejmě poslední zemí EU, která ratifikuje pařížskou dohodu. Ta si jako hlavní cíl klade úkol omezit emise skleníkových plynů tak, aby se globální zvyšování teploty udrželo výrazně pod dvěma stupni Celsia v porovnání s teplotou v předindustriálním období.

Zdroj: Blesk.cz

Scroll to Top