Nový sběrač vody do Strakonic dodá Arko Technology

blank

Šedesát milionů korun bude stát nová technologie, která se stane součástí Úpravny vody Pracejovice. Díky této inovaci se zlepší kvalita surové vody. ČTK o tom informovala mluvčí jihočeských Strakonic Markéta Bučoková.

Pracejovická úpravna vody tvoří jeden ze tří zdrojů vody pro Strakonice a zásobuje přes deset tisíc obyvatel. „Investiční náklady na sběrač vody jsou 59 milionů korun. I přes tuto vysokou částku je nezbytné nové jímání vody vybudovat, neboť se tím zlepší kvalita surové vody i vydatnost zdroje. Součástí budou nové výstroje stávajících vrtů a studen a rozvody vody,“ řekla Bučoková.

Ještě před samotnou realizací stavby vznikne prováděcí projektová dokumentace a do konce letošního roku bude připraveno staveniště. Nový sběrač by měl být pak definitivně uveden do provozu v červnu 2019.

Modernizace Úpravny vody Pracejovice začala na podzim 2013 a od roku 2015 funguje ve zkušebním provozu. Oprava vyšla zhruba na 150 milionů korun. Úpravna do sítě dokáže dodat až 59 litrů vody za vteřinu.

Hlavní činností Arko Technology je realizace staveb z pozice generálního dodavatele i subdodavatele jiným společnostem. Primárním předmětem zájmu společnosti jsou vodohospodářské stavby.

Ilustrační foto.

Scroll to Top