Řidiči v Českém Těšíně se musí připravit na komplikace kvůli opravám ve ...

blank

Na kanalizační a vodovodní řad je napojena významná část Českého Těšína. Právě jejich rekonstrukce zkomplikuje dočasně život občanům, řidičům, chodcům i cestujícím v městské hromadné dopravě.

Omezení začnou v pondělí 19. června, kdy bude po dobu dvou týdnů uzavřen úsek Karvinské silnice mezi křižovatkou s ulicí Slezská a restaurací Na Brandýse. „Veškerá nákladní i tranzitní osobní doprava bude možná pouze po obchvatu města. Pro příjezd ke konkrétním adresám v okolí bude možno použít ulice Slezská a Ostravská,“ uvedla mluvčí českotěšínské radnice Dorota Havlíková.

Od prvních dnů v červenci se dopravní omezení v Karvinské ulici přesunou k centru města, kde bude uzavřen úsek mezi Komorní a Viaduktovou ulicí. Podle vedoucího oddělení dopravy Tomáše Hlouška nastane nejnáročnější část uzavírek od poloviny července a potrvá zhruba do poloviny září. „V té době bude pro veškerou dopravu uzavřena celá velká křižovatka ulic Jablunkovská, Frýdecká, Ostravská a Viaduktová. V této etapě předpokládáme zajištění vjezdu a výjezdu do centra jedním polem pod mostní konstrukcí, a to s jediným možným vjezdem i výjezdem na ulici Karvinská. Tento bude navíc šířkově omezen,“ přiblížil Hloušek.

Informace o aktuální dopravní situaci bude město průběžně zveřejňovat na internetových a facebookových stránkách. Po skončení rekonstrukce kanalizace dostane Karvinská a Jablunkovská silnice nový povrch.

Scroll to Top