Vodohospodářská a obchodní společnost pokračuje v projektu SkVOStná voda z Českého ráje

blank

Během léta objíždí propagační stánek Vodohospodářské a obchodní společnosti významné sportovní a kulturní akce na Jičínsku a návštěvníkům poskytuje informace o kvalitě pitné vody. Přímo z napojeného místního vodovodu nabízí zájemců vodu zdarma. V tiskové zprávě to uvedla VOS.

„Akci SkVOStná voda z Českého ráje jsme rozjeli před třemi lety s cílem zvýšit informovanost obyvatel o vodě, kterou doma denně využívají. Dozví se u nás, z jakých zdrojů voda pochází, jaké má kvalitativní parametry, kde jsou rezervoáry, či jaká je její cesta od zdroje až po vodovodní kohoutek. Lidé u nás pak mohou vodu zdarma a také v neomezeném množství ochutnávat. Zatím jsme se setkali jen s pozitivními ohlasy, protože mnohdy lidé nevěděli, či se ani nezamýšleli nad tím, odkud voda, kterou doma denně pijí, vůbec pochází,“ popisuje projekt ředitel společnosti Richard Smutný.

Lidé se například dozvědí, že voda, která tečem obyvatelům z kohoutků v Jičíně, pochází ze zdrojů v Lázních Bělohrad. Novopacká voda je pak získávána ze tří pramenišť. Podzemních zdrojů má VOS přes 50 a spravuje přes 600 kilometrů vodovodů.

„Začali jsme koncem května v Jičíně cyklistickým závodem Jičínská 50, pokračovat budeme v zámeckém parku hojně navštěvovaným Food Festivalem a samozřejmě festivalem Jičín-město pohádky, kde náš stánek převlečeme do pohádkového hávu a pro děti budeme mít ve spolupráci s K-klubem, střediskem volného času, připravené také kreativní dílničky. Vidět budeme i v Kopidlně na Dětském dni a slavnostech slunovratu a Kopidlenských slavnostech, v Lázních Bělohradě na Podkrkonošském maratonu nebo v Hořicích na Slavnostech hořických trubiček. Rádi bychom se účastnili i dalších akcí v jiných městech, někde zatím jednáme, jinde to bohužel není z technických důvodů možné,“ doplnil ředitel Richard Smutný.

Podle VOS je jedním z hlavních cílů projektu ujišťovat obyvatele o faktu, že dodávaná pitná voda splňuje veškeré kvalitativní normy, a nemusí tak mít strach pít čistou vodu z kohoutků.

Scroll to Top