Na stovce míst po světě budou lidé upozorňovat tancem na nedostupnost nezávadné ...

blank

Projekt Global water dances poukáže na fakt, že bez adekvátní hygieny žije na světě zhruba 2,5 miliardy lidí a pět milionů zemře ročně na otravu znečištěnou vodou. 

V Praze se akce uskuteční 29. června od šesti hodin večer na náplavce pod Výtoní na lodi Avoid Floating Galery. Tanec pro vodu organizuje v Praze studio Dancel ab. Organizátoři projektu zvolili tanec jako formu komunikace, která je srozumitelná napříč všemi státy.

Tancem chtějí aktivisté upozornit na situaci pitné vody ve světě. Pražský tým tanečníků se například opírá o filozofická hlediska Zdeňka Neubauera, která jsou shrnutá v knize Skrytá pravda země. Kniha se zabývá vodou, vzduchem, ohněm a zemí jako základními elementy světa.

Podle Světové zdravotní organizace způsobí znečištěná pitná voda 4,4 miliardy průjmových onemocnění ročně, z nichž 1,5 milionu případů končí smrtí. Každou hodinu zemře na světě zhruba 180 dětí na následky znečištěné vody.

Celosvětový tanec pro vodu se koná od roku 2011 a letos se jedná o čtvrtý ročník. Praha stojí u projektu od začátku a dále se zapojují velkoměsta jako New York, Toronto, Lima, Káhira, Nairobi, Berlín nebo Peking.

Scroll to Top