Soutěž Hledej pramen vody skončila, z vítězství se radoval tým Datyňáků

blank

Vzdělávací soutěž Hledej pramen vody pořádala společnost Ostravské vodárny a kanalizace. Vítězové se mohou těšit na výlet po krásách Moravskoslezského kraje. Do zábavně-vzdělávacího projektu se zapojilo tisíc dětí. Finále se konalo na Slezskoostravském hradě.

„Děti jsou z naší vodní soutěže nadšené, protože mohou používat při plnění úkolů moderní technologie, fotit nebo točit videa. Daří se nám zábavnou formou děti vzdělávat a připomínat jim, jak je voda pro náš život důležitá,“ uvedla mluvčí OVAKu Radka Vaňková.

Finále šestnáctého ročníku proběhlo na Slezskoostravském hradě. Učitelka Alena Kabátová ze základní škole ve Vratimově byla na svůj vítězný tým hrdá. „Jsem na děti pyšná, protože mě během celé soutěže mnohokrát překvapily svými dovednostmi a znalostmi, a to nejen o vodě. Doufám, že ostravská vodní hra bude i nadále pokračovat, protože takových projektů, u kterých se děti baví a něco nového se naučí, je pořád málo.“

Na druhém místě se umístili Žabky a žabáci ze základní školy Krestova v Ostravě-Hrabůvce a z bronzové medaile se mohly těšit Vodoměrky z porubské školy K. Pokorného.

 

Scroll to Top