Pražské vodovody a kanalizace dokončily opravu kanalizace ve Vysočanské ulici

blank

Vodohospodáři prorazili novou stoku v Praze a zabezpečili její podloží. Kvůli prudkému dešti se v polovině července 2016 propadla estakáda na úrovni autobusové zastávky Nad Jetelkou. Náklady oprav se vyšplhaly na 48 milionů korun.

V souvislosti s havárií PVK vybudovaly novou stometrovou kanalizační stoku v hloubce sedmi metrů. Společnost také zabezpečila okolí stoky proti propadům.

Momentálně na Vysočanské ulici probíhají práce pod taktovou Pražské vodohospodářské společnosti, která obnovuje stoku k ulici Nad Krocínkou. PVS by měla podle Mrázka ukončit práce do 15. srpna letošního roku, následně má nastoupit Technická správa komunikací s pracemi na obnově kanalizačních vpustí a povrchu vozovky.

Poprvé se silnice propadla po přívalových deštích v červenci minulého roku. Následně byla alespoň pro autobusy zprovozněna jedním pruhem. Provoz byl však před Vánoci zastaven kvůli propadu kanalizační vpusti.

Vysočanská estakáda byla vybudována v roce 1967 a podle posledního měření intenzity dopravy po ní projede zhruba šest tisíc autobusů a aut denně.

 

Scroll to Top