Další investice do vodohospodářské infrastruktury ve Frýdku-Místku

blank

V příměstských částech Frýdku-Místku vybuduje město kanalizaci. Jedná se zhruba o 30 kilometrů kanalizace. Radnice teď chce na projekt získat dotaci.

Na poslední schůzi rozhodla rada města o zadání zakázky na dopracování a aktualizaci projektových dokumentací na odkanalizování okrajových částí města. Zároveň rada přislíbila výstavbu nové kanalizace v příměstských částech.

„Vítězná společnost zároveň připraví podklady a zpracuje žádosti o dotaci na vybudování kanalizace ve Skalici, v Chlebovicích, v Zelinkovicích a v Lysůvkách. Jedná se o vybudování zhruba 30 kilometrů kanalizace a asi osmi čerpacích stanic. Investiční náklady jsou odhadovány až na 300 milionů korun bez DPH,” řekl primátor města Frýdku-Místku Michal Pobucký.

Pro obyvatele nechá město vypracovat zdarma projektovou dokumentaci přípojek. „Rada města rozhodla, že všem občanům, kteří využijí této možnosti vybudování nové kanalizace, pomůžeme v projektové dokumentaci a uhradíme víceméně výstavbu přípojky až k napojení přímo k domu. Očekáváme, že zájem bude velký a že občané využijí této akce, aby si odkanalizovali své území,” dodal náměstek primátora města Frýdku-Místku Jiří Kajzar. Pokud by Frýdek-Místek na projekt získal dotaci z prostředků Evropské unie, stavební práce by mohly začít v druhé polovině roku 2018.

Zdroj: TV Polar

Scroll to Top