Zlínské zastupitelstvo spor o vodu nevyřešilo, čeká se na rozhodnutí soudu

blank

Ohledně vodohospodářství na Zlínsku se léta vedou soudní spory. Město teď musí v této otázce počkat na pravomocné rozhodnutí soudu. Předmětem kritiky je provozování infrastruktury a cena za kubík vody. V samotném Zlíně je voda nejdražší v kraji.

Voda je současným hlavním tématem diskuzí zlínských zastupitelů. Debata o ní byla na posledním zastupitelstvu mimořádně emotivní a trvala celé dopoledne. „Dělejte všechno pro to, aby se vrátila. A jde to! My tu vodu chceme zpátky. A to je všechno, co jsem vám chtěla říct,“ nechala se slyšet iniciátorka dopisu nespokojených obyvatel Ivana Bogarová.

Město Zlín je se 47 procenty největším akcionářem Vodovodů a kanalizací Zlín. Před 13 lety byl ve městě zaveden takzvaný provozní model vodárenství. Podle něj se o vodohospodářskou infrastrukturu starají Vodovody a kanalizace Zlín, ale na 30 let ji provozuje Moravská vodárenská. „Díky této spolupráci se daří obnovovat vodárenskou infrastrukturu a poskytovat služby v té nejvyšší kvalitě. Moravská vodárenská vložila od roku 2004 do obnovy a rozvoje vodárenské infrastruktury více než dvě miliardy,“ uvedl generální ředitel společnosti Moravská vodárenská Martin Bernard. 

Situaci budeme dále monitorovat.

Zdroj: Česká televize

Scroll to Top